Matricázás - McLaren MP4/10

2020. február 28. - A Gyűjtő

Mivel nem készítek olyan sűrűn matricázásokat és átalakításokat, hogy hetente tudjak írni róluk, ezért néha visszakanyaradok egy-egy régebbi munkáimhoz, mint most a McLaren MP4/10-es esetében is. Az 1995-ös McLarent, amúgy sem egyszerű beszerezni, főleg ha még azt is szeretnék, hogy Nigel Mansell legyen a pilóta. Viszont, nekem összejött és ha már sikerült, akkor nem álltam meg itt, hanem fel is matricáztam.

mp4-10.jpg

Tovább

A Senna sor – 4. rész

2020. február 14. - A Gyűjtő

Elérkeztünk sorozatom negyedik részéhez, amiben Ayrton Senna modellautóit veszem szemügyre. Mesélek arról, hogy honnan és melyik gyártótól lehet beszerezni őket, valamint némi háttértörténettel is szolgálok nektek a sajátjaimról. A mostani bejegyzésben górcső alá vesszük a brazil pilóta 1989-es és 1990-es McLaren-jét, amikkel ádáz csatát vívott a VB címért nagy riválisával Prost-al.

sennasor4.jpg

Tovább

Átalakítás – Ferrari 643

A Professzor traktorja

2020. február 07. - A Gyűjtő

Büszke vagyok arra, hogy megvan nekem az összes Forma-1-es Ferrari 1987-től 2016-ig. Azaz majdnem mindegyik, mert egy-két említésre méltó variáció hiányzik. Igaz, hogy megvan az 1991-es 642-es Ferrari, de az szinte ugyanúgy néz ki, mint a 641-es vagy a 640-es. 643-as pedig azért eléggé eltért elődjeitől, alakjában és színében egyaránt, így úgy éreztem, hogy mindenképp jó lenne egy ilyet is a soraimba tudni. Viszont ezt a modellt beszerezni nem egyszerű dolog, de kitartottam a célom mellett és megcsináltam azt az autót, amit a Professzor egyszerűen csak egy traktorhoz hasonlított. Maradjunk annyiban, én elfogadnék egy ilyen "traktort".

ferrari643.jpg

Tovább

Gyűjtők – Németh László

A modell/makettautó gyűjtés nem egy ismeretlen fogalom kis hazánkban sem. Hatalmas rajongó tábora van a miniatürizált autóknak, de ezen belül is van egy kisebb szubkultúra, akik főleg a Forma 1-es autókra specializálódtak. Ennek a hobbinak köszönhetően ismertem meg rengeteg új embert és boldogan kijelenthetem, hogy jónéhányukkal már évek óta jó kapcsolatot ápolok. Sok esetben nagy távolságok választanak el minket egymástól, de a közös hóbort összeköt minket. Nemrég Budapesten jártam és ha már ott voltam, akkor meglátogattam Németh László modellgyűjtő barátomat, akinek lenyűgöző gyűjteménye van. Ha pedig ott voltam, akkor csináltam pár képet és meginterjúvoltam őt kedvenc hobbinkról.

nemeth_laci.jpg

Tovább

Matricázás - Williams FW17

Korábban írtam már egy másik Williams, az FW16-os matricázásának viszontagságairól. Nos, ha azt hittétek, hogy a többi Rothmans feliratos autót könnyebb megcsinálni, akkor ennél nagyobbat nem is tévedhetnétek. Ezeket a Williams-eket egyszerűen szívás megcsinálni és általában a végeredménytől sem vágja magát hanyatt az ember.

fw17.jpg

Tovább

Modell párbaj – McLaren MP4/30 Ebbro vs Spark

Most vagyok csak igazán nagy bajban. Az korábbi párosításoknál volt egy kiemelkedő esélyes, amit összehasonlítottam egy szerényebb minőségű kiadással. Most viszont két olyan autó áll egymással szemben, akik között borzasztó nehéz lesz a különbségeket megtalálni és megítélni, hogy melyik a jobb. Én azért  magamra vállalom a dolgot és megpróbálkozok ezzel a nehéz, de egyben hálás feladattal. Hölgyeim és uraim, a piros sarokban a német Spark, míg a kék sarokban a japán Ebbro McLarenje!

ebbrovssparkmclarenmp4-30.png

Tovább

Modellgyártó mustra – Ebbro

Egyáltalán nem lepne meg engem, ha soha az életben nem hallottatok volna erről a márkáról. Bevallom, pár héttel ezelőttig én sem tudtam a létezéséről. Akiknek pedig még van is fogalmuk, hogy kicsoda-micsoda azok sem biztos, hogy a Forma 1-es készítményeik miatt ismerik őket. Most itt az ideje, hogy bemutassam nektek a japán Ebbro-t!

ebbro.png

Tovább

Átalakítás - Benetton B191

Üdv újra itt, és először is boldog új évet kívánok mindenkinek! A bejgli okozta megcsömörlés és a szilveszteri buli utáni másnaposság enyhítésére elmesélem nektek egy igazán különleges modellautónak a történetét. A mai napig érthetetlen számomra, hogy Michael Schumacher legelső Benettonját, hogy nem volt képes megcsinálni pilótásan a Minichamps? Igazából az Onyx-on kívül senki más sem. Ilyenkor megint nincs sok választása az embernek, jöhet a csináld magad módszer!

b191.jpg

Tovább