F1-es modelljeim

Matricázás - Williams FW16B

2024. július 12. - A Gyűjtő

Ha valakinek deja vu érzése támadt volna a cím és az autó láttán, akkor az nem a véletlen műve. Van két FW16-os Williamsem, amik már fel lettek matricázva és írtam is róluk egy korábbi bejegyzésben. Ez már a harmadik Williams-em az 1994-es évből, de vajon miért is halmozom ezt a rossz emlékű modellt? A folytatásban kiderül!

williams-fw16b_nigel_mansell.jpg

Tovább

Matricázás – Prost AP01

Mostanság úgy érzem megint kedvet kaptam a matricázáshoz, a gond viszont ott kezdődik, hogy nem nagyon van már mit. Nincs az a pénz, hogy a 2004, 2005 vagy 2006-os Renaultokat megcsináljam. Túl nehéz feladat lenne és túl drágák ahhoz, hogy ha elrontom, akkor pótoljam őket. Viszont amikor azt mértem fel, hogy milyen matricát rendelhetnék még a McLaren M23-as mellé, akkor szétnéztem a gyűjteményemben és megláttam a Prost AP01-est. Bár matricaleszedős a történet, de nem tűnt olyan lehetetlen vállalásnak.

prost_ap01.jpg

Tovább

Modellautós adok-veszek kalandok

Több, mint tizenkétéves tapasztalattal a hátam mögött most már megvannak a bejáratot helyek és kiépített kapcsolatok arra, ha modellautót szeretnék vásárolni. Erről írtam is egy bejegyzést, hogy melyek azok boltok, amelyeket nyugodt szívvel tudok ajánlani nektek is. Régebben azonban, még sokkal inkább kalandozó életet éltem. Jártam az Ebay és más adás-vétel oldalak felületeit modellautók után vadászva. Bár a legtöbbször sikeres volt a kaland, de megesett olyan is, amikor nem minden sült el a tervek szerint. A folytatásban a teljesség igénye nélkül megosztanék pár vicces, furcsa és tanulságos történetet, amik velem estek meg az évek során.

adok-veszek3.jpg

Tovább

Hajsza a győzelemért – Matricázás és átalakítás 2. rész

Hajsza a győzelemért a kedvenc Forma-1-es filmem. Nem mintha olyan sok értékelhető alkotás lenne ebben a témában, de rám nagy hatással volt Ron Howard filmje, amiben Niki Lauda és James Hunt párharcát dolgozták fel. A film megnézése után eltökélt szándékom volt, hogy megszerzem Lauda és Hunt 1976-os autóját 1:43-as méretarányban. Viszont ez koránt sem volt egy egyszerű feladat. Rengeteg ötletelés, modellautók hajkurászása, pilóta figura faragása és matricázás is volt a rögös úton, amíg célba értem. Az előző részben James Hunt autójáról sztoriztam, most pedig Niki Lauda Ferrarija lesz a terítéken.

hajszaagyozelemert.jpg

Tovább

Hajsza a győzelemért – Matricázás és átalakítás 1. rész

A Hajsza a győzelemért a kedvenc Forma-1-es filmem. Nem mintha olyan sok értékelhető alkotás lenne ebben a témában, de rám nagy hatással volt Ron Howard filmje, amiben Niki Lauda és James Hunt párharcát dolgozták fel. Bár kétségtelen, hogy vannak benne történelmi pontatlanságok és csúsztatások, de szerintem nagyon hangulatos, magával ragadó és ami a legfontosabb, hogy engem közelebb hozott a 70-es évek Forma-1-éhez. A film megnézése után eltökélt szándékom volt, hogy megszerzem Lauda és Hunt 1976-os autóját 1:43-as méretarányban. Viszont ez koránt sem volt egy egyszerű feladat. Rengeteg ötletelés, modellautók hajkurászása, pilóta figura faragása és matricázás is volt a rögös úton, amíg célba értem. Ám, most örömmel jelenthettem be, hogy egy olyan párost sikerült összehoznom, ami csak keveseknek van meg a gyűjteményében. Mivel sikerült ismét borzalmasan hosszúra nyújtanom a beszámolómat, így jófejségből inkább két részre bontottam a történetet. Az első részben James Hunt McLarenjéről lesz szó.

hajszaagyozelemert.jpg

Tovább

Modellfotók - Képgaléria #18

2024. április 06. - A Gyűjtő

Bármilyen fura, de a legutóbbi képgalériás bejegyzésem óta egyetlen egy új fotót sem lőttem. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy kicsit megcsömörlöttem, mivel ha nem érzem a "bugit", akkor muszájból nem szívesen csinálom, mert az meglátszik a végeredményen is. A másik, hogy időm sem nagyon volt mostanság ezzel foglalkozni, de ha volt is, akkor inkább a stockfotózást részesítettem előnyben. Ennek eredményét ITT láthatjátok. Viszont még bőven volt és van is tartalékom, így ismét összegyűlt egy csokorra való toyphotography kép, amit a folytatásra kattintva megnézhettek.

18.jpg

Tovább

Matricázások – Rial ARC1, Ligier JS41 & JS43

2024. március 29. - A Gyűjtő

Ezúttal nem egy, nem kettő, hanem rögtön három matricázásnak a történetét fogom megosztani veletek egyetlen egy bejegyzésben. Miért is? Mert úgy éreztem, hogy egyik munkálat sem volt olyan összetett, hogy külön bejegyzést szenteljek nekik. Így viszont több legyet is ütök egy csapásra. Meg is mutatom az autókat, mesélek is a matricázásról, így remélhetőleg mindenki jól jár.
rial-ligier.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása