F1-es modelljeim

Modellfotók - Képgaléria #1

2021. május 29. - A Gyűjtő

Ahogy ígértem összeszedtem egy csokorba azokat a képeket, amiket eddig az Instagramon megosztottam, hogy akik csak a blogot követik azok se maradjanak le róla. A folytatásra kattintva megtekinthetitek a teljes képgalériát!

1_1.jpg

Tovább

Így készült – Modellautós toy photography

A pandémia miatt igencsak beszűkültek a lehetőségeim, mármint ami a szórakozási lehetőségeket illeti. Én a hobbimba menekültem leginkább, hogy ne csak munkából és annak kipihenéséből álljanak a napjaim. Modellautók gyűjtése a járvány alatt sem lehetetlen, de a bakancslistám annyira elkezdett szűkülni, mint a férőhelyek száma a vitrinjeimben és mivel nem nagyon akadt felmatricázásra vagy átalakításra váró modellautóm így új kihívások felé néztem. Így került a képbe az, hogy megpróbáljak a modelljeimről minél élethűbb fotókat készíteni.

toyphotography.jpg

Tovább

Ferrari 412T2 – Schumacher tesztautója

2020. november 13. - A Gyűjtő

Vissza az a kezdetekhez! Akár ezt is mondhatnám, hiszen első matricázásom is egy 1995-ös Ferrari volt, de ez most egy teljesen más történet lesz. Michael Schumacher kétszeres világbajnokként 1995 végén tette át székhelyét Maranelloba, hogy az akkor vergődő olasz istállót újra visszaterelje a győzelem útjára. A német bajnok pedig még ebben az évben kipróbálhatta a 412T2-esre keresztelt versenygépet, hogy kicsit hozzászokjon az ágaskodó paripás masinákhoz. Schumacher az egyik nagy kedvencem így jutott eszembe, hogy most valami különlegessel álljak elő. Egyfajta kezdetleges diorámával, amin egy kocsi és Schumacher figurája szerepel. Persze a dohányreklámos matricázás sem maradhatott el.

ferrari412t2schumacher.jpg

Tovább

A Senna sor – 6. rész

2020. október 03. - A Gyűjtő

Elérkeztünk sorozatom végéhez, amiben Ayrton Senna Forma-1-es autóit veszem górcső alá. Nem maradt más hátra, mint a brazil géniusz két utolsó autója az 1993-as McLaren MP4/8 és a tragikus sorsú 1994-es Williams FW16. Senna a Honda kivonulása után még egy évet maradt a McLarennél, megrázta magát és sokszor borsot tört a jóval erősebb Williams-ek orra alá. Aztán 1994-re végül átszerződött a „nyerő” csapatba, ahol sajnálatos módon nem tudott kiteljesedni, mert Imolában utolérte a végzet. Ezúttal is mesélni fogok arról, hogy honnan és melyik gyártótól lehet beszerezni ezeket a modellautókat, valamint némi háttértörténettel is szolgálok nektek a sajátjaimról és végül, de nem utolsósorban szavazhattok arról, hogy melyik Senna autó tetszik nektek a legjobban. Vágjunk is bele!

sennasor6resz.jpg

Tovább

Triple 9 vitrin véleményezés

2020. szeptember 25. - A Gyűjtő

Már időtlen idők óta szerettem volna egy forgótálas vitrint, ám nem olyan könnyű 1:43-as autókhoz ilyet találni. Vagy túl kicsi, vagy túl nagy, túl zajos esetleg úgy rázza az autót miközben forog, hogy az ember rendesen fél attól, hogy szétesik. Úgy néz ki ez egy olyan piaci rés, amit kevés cég igyekezett kiaknázni, pedig igény szerintem lenne rá a gyűjtők körében. Kipróbáltam már egyet-kettőt én is, amivel sajnos befürödtem, de most úgy döntöttem, hogy a pénztárcám mélyére nyúlok és egy igazán extravagáns vitrint vásárolok, ami forgótálas és pormentes tároló egyben. Megéri a pénzét? A folytatásban kiderül.

triple9vitrin.jpg

Tovább

Matricázás – Benetton B192

2020. augusztus 21. - A Gyűjtő

Bevallom mostanság eléggé nehezemre esik írni, pedig még lenne jó néhány olyan sztorim, amit mindenféleképpen szeretnék megosztani veletek. Ilyen ennek a Benetton-nak a története is, mert volt itt minden ami egy gyűjtővel megeshet. Dráma, pech, tanulság és happy end. Szóval itt az ideje, hogy erőt vegyek magamon és megosszam veletek ezt a történetet.

b192.jpg

Tovább

Galéria - Ligier JS27 & JS39B

Kedves olvasók! Az a helyzet, hogy mostanság se időm, se kedvem nem volt írni így úgy voltam vele, hogy csak azért nem csapok össze egy irományt, hogy legyen mit kitenni a blogra. Ezt az egészet csak hobbiból csinálom, szóval nem akarok kényszerből írni, mert az biztos, hogy a minőség rovására menne. Az elmúlt időben kicsit megcsömörlöttem, emiatt úgy döntöttem, hogy a heti egy bejegyzés helyett kicsit ritkábban fogok új írásokkal jelentkezni. Aggódni viszont nem kell, még nem tervezem, hogy abbahagyom, mivel van még jó pár ötlet a tarsolyomban, amit mindenképp szeretnék megvalósítani.  Ez a mostani, amolyan "több, mint a semmi" bejegyzés lesz. Mutatok pár képet két friss szerzeményemről, az 1986-os és 1994-es Ligier-ről.

ligierjs27_js39b.jpg

Tovább

Matricázás – McLaren MP4/2

Niki Lauda sokaknak a kedvence és a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Ő a Forma-1 egyik legendája ez nem is vitás. Lehet emiatt is, de nem olcsó olyan modellhez hozzájutni, amiben ő a pilóta. Igen, ezt érdemes kiemelni, mert a pilóta nélküli kisautókat valamennyivel jutányosabb áron lehet megvásárolni. 9 év után végre rászántam magam és bár eléggé a zsebembe kellett nyúlnom, de végre megszereztem az első Lauda-s autómat. Ha pedig már megszereztem, akkor természetesen fel is matricáztam.

mclarenmp4-2lauda.png

Tovább
süti beállítások módosítása