F1-es modelljeim

Profilváltás - Ikarus 260

2020. április 01. - A Gyűjtő

Örömmel jelenthetem be nektek, hogy a blog a mai nappal komoly profilváltáson esik át. Igen jól látjátok, ezúttal egy buszról fogok írni nektek, egy igencsak kimerítő és hosszú történetet. Jobb ha megbarátkoztok a gondolattal, mert ezentúl csakis erről az egy buszról lesz szó. Már kérvényeztem is az oldal átnevezését és mellette a fő partneremmel a Pit Lane Modelshoppal is megszakítottam a kapcsolatot, hogy helyette a Bus Stop Modelshop-al tudjak együttműködni a jövőben. Körülbelül 200 ilyen buszom van és mindegyikről akarok egy-egy bejegyzést írni. Azért igyekszek kreatív lenni, nehogy ráunjatok a dologra. Az első alkalommal egy sci-fi történetet fogtok olvasni, amiben Béla egy olyan busz, ami mindig pontosan érkezik a megállóba.

ikarus260.jpg

Mielőtt Béla csodálatos meséjébe elmélyednénk, úgy érzem egy kis magyarázattal tartozom a „miért?!”-re. Történt ugyanis, hogy a tavalyi nagy szeptemberi Ikarus modell/makett busz krízisnél támadt egy remek ötletem. Tudjátok nem keresek rosszul, de azért jól jönne egy kis bérkiegészítés, ezért úgy gondoltam, hogy a megtakarított pénzemből felvásárolom az összes Ikarus 260-ast Debrecenben és környékén. Igen, voltak akik csúnyán néztek rám, amikor tucat számra toltam kifele a buszokat az áruházból, de hát ez van… Most a WC papírt veszik tonna számra, akkor meg az Ikarus-t. Változnak az idők.

Most, hogy már lecsendesültek az indulatok úgy döntöttem, hogy a spájzunkban felhalmozott kb 200 busztól ideje lassan megválnom. Tudom, hogy sokaknak annak idején nem jutott belőle és ezért frusztráltak, de itt a lehetőség, hogy most méltányos áron, mindössze 80 ezer forintért beszerezhessenek egyet. Tudom, hogy a járvány miatt nem a legideálisabb a helyzet és nem mindenki tud most a hobbijára költeni, de jófej leszek és most WC papírt, lisztet, száraztésztát, élesztőt (komolyan, már hetek óta nem találok sehol sem élesztőt... 10 millió pék országa lettünk!?) és cukrot is betudok számítani. Lehet, hogy ez egy csöppet soknak tűnhet, de bele kellett kalkulálnom az árba a modell felértékelődését az inflációt és a világban kialakult helyzetet is. Ha pedig még mindig nem esett le nektek, hogy miről is van szó, akkor nézzetek rá a naptárra. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://f1modelljeim.blog.hu/api/trackback/id/tr1415561524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P4K 2020.04.03. 00:55:03

A harmadik mondatnál buktál le nálam

A Gyűjtő 2020.04.03. 18:54:18

@P4K: Haha. :D Azért próbálkoztam hihető lenni.. :)
süti beállítások módosítása