F1-es modelljeim

Galéria a Senna sorról (frissítve)

2021. február 26. - A Gyűjtő

Nem terveztem ilyen hosszú kihagyást két bejegyzésem között, de sajnos így alakult. Viszont, kárpótlásul hoztam nektek pár egyedi képet a Senna-s modellautóimról, ahogy még nem láttátok őket. Na, de milyen képekről is van szó? Részletek a folytatásban!

senna_sorgaleria.jpg

Görgess lejjebb a legújabb képekért!

Ezek a képek a toy photography vagy ha jobban tetszik magyarul a játék fotók kategóriába tartoznak. Ez egy itthon még kevésbé ismert műfaj, amiben miniatűr tárgyak segítségével egy jelenetet mutatnak be. Ebben az esetben modellautókat egy megépített környezetben, életszerű kompozícióban fotóztam le. Tudom, hogy van még hova fejlődnöm fotózás és dioráma-terepasztal készítés terén is, ezek inkább lelkes amatőr, mintsem profi munkák szóval így kezeljétek ti is őket. Nem tagadom, hogy erősen inspiráltak Lampert Benedek nagyszerű képei, de nem majmolni akarom őt vagy bárki mást, egyszerűen a saját szórakoztatásomra kezdtem el készíteni ezeket a fotókat és éreztem annyira jónak őket, hogy kitegyem a blogomra, ahova már amúgy is ezer éve nem posztoltam.

Szóval következzen a Senna sor újratöltve, csak ezúttal kicsit másképp. Mivel egyelőre csak egy pályarészt építettem meg, így túl sok változatosságra ne számítsatok. Ha pedig érdekel titeteket az is, hogy hogyan is készültek ezek a fotók, akkor jó hírem van, mert a következő bejegyzésem erről fog szólni.

1984_senna.jpg

1984-es Toleman TG183B, amit Niki Lauda üldöz. Versenyeken nem hiszem, hogy túl sokszor előfordult volna ilyen. Mondjuk inkább, hogy ez a kép egy szabadedzésen készült.

1984_senna_2.jpg

Ez a kép már inkább hihetőbb, mármint ami a felállást illeti. Az esőmenő Senna már az 1984-es monacoi nagydíjon megmutatta, hogy vizes körülmények között mennyire jól megy. A kép természetesen erősen photoshopolva van. Sokan, akik toy photography-val foglalkoznak, azok elképesztő dolgokat követnek el, hogy imitálják az esőt, én viszont ennél sokkal puritánabb módszerekhez folyamodtam. Nem beszélve arról, hogy a Photoshop-hoz még mindig ezerszer jobban értek, mint a fotózáshoz.

1985_senna.jpg

Egy újabb esős kép, immár az 1985-ös Lotus 97T-vel a főszerepben. Szegény Alboreto a háttérben slick gumikkal próbál lépést tartani Senna-val. Persze ez nem túl életszerű, csak egyszerűen lusta voltam esőgumikat photshopolni a Ferrarira.

1986_senna.jpg

Személyes kedvenc. Az 1986-os Lotus 98T-t üldözi Piquet Williams FW11-ese. A brazil páros valójában is vívott pár parázs csatát ebben az évben.

1987_senna.jpg

A citromsárga Lotus 99T 1987-ből, ezúttal Mansell az üldöző. Citromsárga autón élességet beállítani egyszerűen rémálom volt, pedig nagyon szeretem ezt a kocsit is.

1988_senna.jpg

És elérkeztünk az első világbajnoki autóhoz az MP4/4-eshez. Sajnos Prost McLarenje nincs meg, így a papagájnak becézett Benetton B188-ast tettem oda üldözőnek habár tudjuk, hogy abban az évben senki sem érhetett a McLarenek nyomába.

1989_senna.jpg

1989 biztos nem Senna kedvenc éve volt, de nekem nagyon is tetszik ez az autó. Háttérben a Ferrari 640-es, amibe én tettem pilótát, szóval igencsak közel áll a szívemhez.

1990_senna.jpg

Második világbajnoki címet szerző autó az MP4/5B. Erre a képre végre felkerült Senna nagy riválisa Prost is, aki 1990-ben egy Ferrari 641-est terelgetett.

1991_senna.jpg

1991, Senna harmadik világbajnoki címét szerzi az MP4/6-ossal, de sarkában már ott liheg Mansell a Williams FW14-essel.

1992_senna.jpg

1992-ben a Williams-Renault már egyértelműen a verhetetlennek tűnő McLaren-Honda páros fölé nőtt. Az MP4/7-es volt az utolsó Honda motoros autó, amit Senna vezetett.

1993_senna.jpg

Dávid és Góliát csatája 1993-ban. A Williams FW15 egyértelműen jobb volt a McLaren-nél, Senna azonban sokáig életben tartotta bajnoki reményeit legnagyobb riválisával szemben.

1994_senna.jpg

Ez az a fotó, amit bárcsak többször láthattunk volna 1994-ben. Senna és Schumacher epikusnak ígérkező csatája ideje korán véget ért a brazíl tragikus balesete miatt. A Williams FW16 volt Senna utolsó versenyautója.

És ezennel a végéhez is értünk. Legközelebb pedig betekintést nyerhettek, hogyan készültek ezek a fotók.

Ahogy ígértem, új fotókkal jelentkezem. Ezúttal a rajtrácson foglalnak helyet Senna legendás autói.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1modelljeim.blog.hu/api/trackback/id/tr4416439902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2021.03.02. 20:33:15

Jó ki galéria, szépen összeállított kompozícióval.
A Schumacher Gyűjteményben láttam hasonlót, csak 1:1.ben :) egzostive.com/schumacher-gyujtemeny/

Pont ilyen libasorban parkolták le az Ferrari előtti korszak autóit. :)

Amúgy Sennának is eléggé változatos karrierje volt...

A Gyűjtő 2021.03.05. 17:51:23

@Ződ2000: Köszönöm szépen! :) Bocs, hogy csak most válaszoltam kicsit el voltam havazva. Néztem, amit küldtél még csak belelestem, de csak annyit mondok, hogy: vaúú... Ez egy olyan hely, ahova én is szeretnék majd egyszer ellátogatni. :)

Amúgy tervezek majd hasonló összeállítást Schumacherről is. :)

Ződ2000 · http://egzostive.com 2021.03.07. 11:41:52

@A Gyűjtő: szeretek is visszatérni oda, főleg a jó nyitvatartás mellett nagyon jó pihenőhely ha a régiót szeli át az ember (nekem a Techno Classicára esik útba).

Egyébként csak a Motorworldnek van egy fél tucat helyszíne Németországban (és nem az egyetlen ilyen "network"), de a kölni Motorworld egyedülálló a Schumacher Gyűjtemény miatt.

A Gyűjtő 2021.03.07. 18:20:56

@Ződ2000: Kösz a tippet! :) Ha vége ennek a nyomorult pandémiának és lehet utazni, akkor ezt mindenképp útba kell majd ejtenem. :)

P4K 2021.03.07. 20:10:05

Örülök, hogy visszatértél a bloghoz! :)
Nagyon jó képek lettek, nekem is nagyon tetszenek ezek a dioráma típusú dolgok.
Kíváncsian várom a folytatást!
Csak így tovább!
Üdv ;)

A Gyűjtő 2021.03.08. 21:05:59

@P4K: Köszi szépen a dicséretet! :)
Lesz majd folytatás, bár nem ígérem, hogy túl gyorsan jelentkezek majd az új résszel, de mindenképp jönni fog majd. :)
süti beállítások módosítása