F1-es modelljeim

Tényleg csupán modellautókról van szó?

2024. február 25. - A Gyűjtő

tenylegcsakmodellautokrolvanszo_pitlanemodelshop_blog480x360.jpg

Miről is van szó, amikor modellautókat viszünk haza?

Egy Forma 1 rajongó számára egy csapat nem csak egy csapat. Egy pilóta nem csak egy pilóta. Egy autó nem csak egy autó.
Amikor a Pilóta, a Csapat, vagy az Autó a képernyőre kerül, a szívünk erősebben ver. Követjük őket, olvassuk, látjuk a szemünk láttára íródó sporttörténelmet. Amikor látjuk a tévében újra és újra őket, akkor úgy érezzük, mi is ennek a részesei vagyunk.

...és amikor a polcon, a vitrinben, vagy a kezünkben tartva csodáljuk ezeket a mérethű és élethű modelleket, akkor érezzük csak igazán közel őket magunkhoz.

A modellek gyűjtése nem csak egy hobbi. Ezek nem csak hétköznapi dísztárgyak. Mi ezekben a kis tárgyakban az emlékeinket, élményeinket, az érzelmeinket látjuk viszont. Újra és újra átéljük ezeket, amikor a kezünkbe vesszük, minden apró részletet tanulmányozunk, és aztán óvatosan visszatesszük őket a helyükre. Amikor összeszorul a torkunk, mert takarítani kell néha a közelükben.
Ezek a tárgyak életre kelnek bennünk. Halljuk a V12-es, V10-es, V8-as, de még a V6-os motorok zaját is, szinte érezzük, ahogy a kanyarban az erők minket is szinte kirepítenek az autóból. Becsukjuk a szemünket, és látjuk a legutolsó díjátadót, még a győzteseknek járó himnuszok is a fülünkben csengnek. Olasz, angol, holland, finn, spanyol és még ki tudja, mennyi!
Nézzük ezeket a modelleket már ki tudja mióta, és a külvilág rég megszűnt a számunkra.

Szerző: KD

A bejegyzés trackback címe:

https://f1modelljeim.blog.hu/api/trackback/id/tr8718338975
süti beállítások módosítása